LOES A. VAN KOOTEN-HENDRIKS

PARTNER

+31 (0)20 – 8200169

SPECIALISMEN

Loes is gespecialiseerd in vermogensrecht, procesrecht en faillissementsrecht. Zij adviseert, onderhandelt en procedeert over zakelijke overeenkomsten en zakelijke rechten, zoals overeenkomsten van opdracht en pand- en hypotheekrechten. Zij heeft veel ervaring met het opstellen en beoordelen van contracten en algemene voorwaarden.

Daarnaast adviseert Loes directies en ondernemingen die direct of indirect met een faillissement te maken hebben. Daarbij maakt zij gebruik van de ervaring die zij in ruim twaalf jaar heeft opgedaan als curator/bewindvoerder in faillissementen en surséances van betaling.

Loes is Mfn-geregistreerd mediator in arbeidsrechtelijke en zakelijke geschillen.

AANPAK
Analytisch. Snel. Betrokken.
Doelgericht. Gedreven.

OPLEIDING EN WERKERVARING
Loes studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht. Zij heeft daarnaast gestudeerd aan de Washington University (Verenigde Staten) en de Nottingham University (Engeland). Na haar studie werkte Loes negen jaar voor een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam. In 2010 richtte zij samen met André Jansen HJ Advocaten op.

In 2015 rondde Loes de postdoctorale beroepsopleiding tot legal mediator aan het ADR instituut af.

Loes is lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht, INSOLAD, de Mediators federatie Nederland (MfN), de Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVVMA) en het ADR-kennisnetwerk voor mediators.

Zij geeft regelmatig presentaties en workshops op haar vakgebied. Bijvoorbeeld bij banken, brancheverenigingen en de Kamer van Koophandel.