"Team HJ speelt scherp, vol energie en scoort graag."

Ellen over HJ Advocaten

Onze cliënten noemen ons verfrissend, vindingrijk, doeltreffend, sportief, bereikbaar en gedreven, en dat zijn we. Deze kwaliteiten vormen de basis van ons werk. Daarom kregen ze een prominente plek op de homepagina.

Interessant, die kwaliteiten. Wat betekenen ze nou eigenlijk voor het team? We vragen het Ellen.

Ellen, waarom is HJ Advocaten zo verfrissend?

Alleen de locatie van ons kantoor is al verfrissend. Terwijl bijna alle Amsterdamse advocatenkantoren veilig in een kantoorpand aan de grachtengordel of in Oud-Zuid zitten, kozen wij voor het oude hoofdkantoor van de brandweer aan de Amstel. Dit prachtige pand hebben we getransformeerd naar een eigentijds en karaktervolle werkplek waar ik dagelijks met veel plezier naar toe fiets.

We durven met ons team ook anders te denken en te doen dan de gemiddelde advocaat. Dat merk je al als je bij ons voor het eerst binnenstapt. Regelmatig wordt ons kantoor een inspirerende omgeving genoemd.

En hoe zit dat met vindingrijk? Waar blijkt dat uit?

Wij zijn vindingrijk door onze flexibiliteit en positiviteit. We staren ons niet blind op een star, vastomlijnd plan en bij nieuwe ontwikkelingen bewegen we mee naar nieuwe mogelijkheden om het doel te bereiken. Vindingrijk zijn betekent nieuwe kansen zien, adaptief zijn.

Doeltreffend. Mooi woord, wat betekent dat bij HJ Advocaten?

Doeltreffend betekent dat wij in het intakegesprek starten met het bepalen van het einddoel en daar gedurende de opdracht op blijven focussen. Tijdens een geschil lopen de emoties soms hoog op tussen partijen. Het is aan ons om dan weg te blijven van onnodig en destructief moddergooien en juist zakelijk te blijven. We gebruiken op constructieve wijze alleen die argumenten en bewijsstukken die de zaak dienen. Met als resultaat dat we op een goede manier en op efficiënte wijze het einddoel behalen.

Hoe uiten jullie sportiviteit bij HJ Advocaten?

Team HJ speelt scherp, vol energie en scoort graag. Dat lukt ons gelukkig ook binnen de spelregels die daarvoor gelden en op basis van fair play.

Hoe bereikbaar zijn jullie? En waarom?

We begrijpen dat als cliënten contact met ons zoeken, ze ergens mee zitten waar wij ze bij kunnen helpen. Daarom zorgen we dat de cliënten snel weten waar ze aan toe zijn.

Waaraan herken je de gedrevenheid bij HJ Advocaten?

Het creëren en houden van een open en evenwichtige relatie met onze cliënten is wat ons beweegt om iedere dag onze nek voor hen uit te steken. En daadwerkelijk op te komen voor hun belangen. Bijvoorbeeld door goed naar ze te luisteren en ook door te vragen naar de andere kant van het verhaal.

Oprecht gedreven betekent ook dat we eerlijk en direct zijn als cliënten een onredelijk standpunt innemen. Zo kunnen we voor onze cliënten altijd blijven zoeken naar duurzame oplossingen in plaats van genoegen te nemen met een schijnoplossing voor de korte termijn.

Word jij ook onderdeel van team HJ Advocaten?

Bekijk dan onze actuele vacatures.

Image 01 Image 01