“Winst, complimenten en gelijk krijgen, maken ons niet arrogant.”

Frédérique over HJ Advocaten

Onze cliënten noemen ons verfrissend, vindingrijk, doeltreffend, sportief, bereikbaar en gedreven, en dat zijn we. Deze kwaliteiten vormen de basis van ons werk. Daarom kregen ze een prominente plek op de homepagina.

Interessant, die kwaliteiten. Wat betekenen ze nou eigenlijk voor het team? We vragen het Frédérique.

Frédérique, waarom is HJ Advocaten zo verfrissend voor jou?

“Hè, verfrissend!” Die reactie verwacht ik van een buitenstaander die ons voor het eerst ontmoet of ons kantoor bezoekt. Ons kantoor is modern maar warm ingericht en bevindt zich in hartje Amsterdam, op een plek die niet per se typisch is voor een advocatenkantoor. Eens wat anders.

Net als een bezoek aan onze website trouwens: deze is informeel, toegankelijk en fris. Een mooie weerspiegeling van onze aanpak en (werk)stijl. Kortom: verfrissend!

En hoe zit dat met vindingrijk? Waar blijkt dat uit?

Het team barst van de creativiteit en oplossingsgerichtheid. In onderling overleg komt de creativiteit naar boven en vinden we oplossingen waar onze cliënten mee geholpen zijn. Deze eigenschappen komen daarnaast tot uiting in de verbeteringen die we intern door blijven voeren, maar ook uit de – al zeggen we het zelf – briljante woordgrappen tijdens de lunch.

Doeltreffend. Mooi woord, wat betekent dat bij HJ Advocaten?

Doeltreffend bij HJ Advocaten betekent voor mij het realiseren van gestelde doelen zonder daarbij de benodigde flexibiliteit uit het oog te verliezen.

Het betekent samen – met ons team en onze cliënten – bijdragen aan het beoogde resultaat en het resultaat ook daadwerkelijk bereiken. Het betekent verschil maken: voor de cliënt en ook voor elkaar. Elkaar beter maken en naar een hoger niveau tillen.

Hoe uiten jullie sportiviteit bij HJ Advocaten?

Sportiviteit gaat om het kunnen omgaan met winst en verlies, met gelijk- en ongelijk krijgen, met complimenten en met verbeterpunten.

“Winst, complimenten en gelijk krijgen, maken ons niet arrogant. Verlies, ongelijk krijgen en verbeterpunten maken ons niet verbitterd.”

Niet richting elkaar, niet richting cliënten en niet richting wederpartijen. We blijven mensen en niets menselijks is ons vreemd, maar we behouden te allen tijde onze stabiliteit en verliezen onze doelen niet uit het oog.

Sportiviteit bij HJ Advocaten betekent ook sport beoefenen in vrije tijd en beweging op de werkvloer tijdens ping pongbattles of een potje jeu de boules aan de Amstel. 

Hoe bereikbaar zijn jullie? En waarom?

In het belang van onze cliënt zijn we feitelijk altijd bereikbaar: vroeg, laat of in het weekend. Daar gaan we heel ver in.

Maar we zijn ook bereikbaar voor elkaar als team: voor de gezelligheid of als het een keertje even nodig is.

Niets is te gek: of het nu werk gerelateerd is of persoonlijk. Bereikbaarheid bij HJ betekent daarmee ook informaliteit. Die informaliteit vinden we terug bij elkaar en de cliënt voelt dit in onze nuchtere instelling, onze laagdrempeligheid en in de interesse die we tonen.

Waaraan herkennen we de gedrevenheid bij HJ Advocaten?

De innerlijke wil om steeds uit alles het beste te halen. Zowel voor cliënten als voor collega’s onderling, als team. Soms met vallen en opstaan, maar altijd vol goede moed en vertrouwen.

Word jij ook onderdeel van team HJ Advocaten?

Bekijk dan onze actuele vacatures.

Image 01 Image 01