André J.A. Jansen

Snel een goed resultaat voor cliënten bereiken, dat is het mooiste.

André Jansen

Advocaat & MfN-mediator - partner

Telefoon: +31 (0)20-820 01 69
E-mail: a.jansen@hjlaw.nl
LinkedIn:

Snel een goed resultaat voor zijn cliënten bereiken, dat is wat André het mooiste vindt aan zijn werk als advocaat. André is doelgericht, houdt graag een positieve kijk op de zaak en geeft niet snel op. Met zijn cliënten bouwt hij graag aan een langetermijnrelatie, waarbij hij ook oog heeft voor de menselijke kant van hun zaak. Inmiddels bellen veel cliënten hem niet alleen bij juridische vragen, maar ook om te sparren over andere zakelijke onderwerpen.

Als mediator helpt André partijen een brug te slaan in hun conflict. Hij vindt het belangrijk een prettige, veilige en zakelijke sfeer te creëren, zodat partijen snel tot de kern kunnen komen. Met zijn creativiteit draagt André bij aan het vinden van oplossingsmogelijkheden. Vaak zijn dat mogelijkheden waar eerder niet aan is gedacht.

Specialismen

Advocatuur 

André is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en faillissementsrecht. Hij wordt regelmatig door de rechtbank benoemd tot curator in faillissementen. Door de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam wordt hij regelmatig benoemd als beheerder van aandelen of tijdelijk bestuurder.

Mediations

Als MfN-mediator richt André zich op zakelijke mediations, zoals geschillen over herstructureringen of samenwerkingsgeschillen tussen ondernemers. Zijn ervaring als ondernemer, advocaat en curator komt hem daarbij goed van pas.

Opleiding en ervaring

André studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Leiden. Na zijn afstuderen werkte hij vanaf 2002 als advocaat bij een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam. In 2010 richtte hij samen met Loes van Kooten HJ Advocaten & Mediators op.

André heeft de Grotius/INSOLAD specialisatieopleiding Insolventierecht en de postdoctorale opleiding tot legal-mediator afgerond.

Lidmaatschappen

André is lid van de specialisatievereniging voor insolventierechtadvocaten (INSOLAD).

Rechtsgebiedenregister

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft André als hoofdrechtsgebied Insolventierecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten verplicht elk kalenderjaar tien opleidingspunten te behalen op dit hoofdrechtsgebied.

Image 01 Image 01