Loes A. Van Kooten-Hendriks

Geen lange adviezen, maar concrete handvatten.

Loes van Kooten

Advocaat & Mediator-partner

Telefoon: +31 (0)20-820 01 69
E-mail: L.vanKooten@hjlaw.nl

Loes is advocaat sinds 2001 en richtte in 2010 samen met André Jansen HJ Advocaten & Mediators op. Loes is gespecialiseerd in contractenrecht, procesrecht en mediations.

 

Advocatuur 

Loes staat cliënten bij als advocaat en als strategisch adviseur. Bijvoorbeeld in een procedure over de nakoming van een overeenkomst of bij onderhandelingen. Loes heeft een praktische aanpak en houdt van intellectuele uitdagingen. 

Het verschil maken, daar gaat ze voor. Loes is een welkome sparringpartner met veel ervaring als advocaat én ondernemer. Door haar directe manier van communiceren kunnen cliënten snel verder. Geen lange adviezen, maar concrete handvatten. 

Mediations

Als mediator is Loes gespecialiseerd in zakelijke en arbeidsmediations. Denk bij zakelijke mediations bijvoorbeeld aan samenwerkingsgeschillen tussen ondernemers in een BV, CV, VOF of maatschap. Loes begeleidt het mediationproces voortvarend en oplossingsgericht. Korte lijnen en snel schakelen horen daarbij. Ze maakt graag haar agenda vrij om de gesprekken op korte termijn in te plannen. 

Als je een vraag hebt over mediation of even vrijblijvend wilt sparren, kan je altijd contact met Loes opnemen. Vragen als ‘Is dit geschil niet te ver geëscaleerd voor mediation?’ en ‘Wat kan ik verwachten van mediation?’ beantwoordt zij met plezier.

 

Loes geeft ook les in mediationvaardigheden, Harvard Onderhandelen en Conflictvaardigheid. Loes is trainer bij het ADR-Instituut, waar zij onder meer lesgeeft aan de beroepsopleiding voor mediators, rechters in opleiding (RIO’s), advocaten en medewerkers van het Ministerie van Defensie. 

Algemeen

Een geslaagde werkdag is voor Loes een productieve werkdag. Overleg met cliënten, collega’s en humor spelen daarbij een belangrijke rol.

Loes is lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht, INSOLAD, de Mediators federatie Nederland (MfN), de Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVVMA) en het ADR-kennisnetwerk voor mediators.

Image 01 Image 01