Loes A. Van Kooten-Hendriks

Geen lange adviezen, maar concrete handvatten.

Loes van Kooten

Advocaat & MfN-mediator - partner

Telefoon: +31 (0)20-820 01 69
E-mail: L.vanKooten@hjlaw.nl
LinkedIn:

Het verschil maken, daar gaat Loes voor. Met haar ervaring als advocaat, mediator en ondernemer is Loes voor veel cliënten een welkome sparringpartner. Zij treedt dan ook op als strategisch adviseur van verschillende ondernemers.

Als advocaat houdt Loes van een intellectuele uitdaging. Tegelijkertijd is haar aanpak praktisch en zijn haar adviezen concreet. Mede door haar directe manier van communiceren kunnen haar cliënten altijd snel weer verder.

Als mediator vindt Loes het belangrijk om het mediationproces voortvarend en oplossingsgericht te benaderen. Korte lijnen en snel schakelen horen daarbij. Loes maakt graag haar agenda vrij om de gesprekken op korte termijn in te plannen.

Specialismen

Advocatuur
Loes is gespecialiseerd in contractenrecht en ondernemingsrecht. Zij staat veel cliënten bij in onderhandelingen en in procedures over de nakoming van een overeenkomst.

Mediations
Als MfN-mediator is Loes gespecialiseerd in zakelijke en arbeidsmediations. Denk bij zakelijke mediations bijvoorbeeld aan aandeelhoudersgeschillen en andere samenwerkingsgeschillen tussen ondernemers, zoals in een VOF of maatschap.

Opleiding en ervaring

Loes studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht. Vanaf 2001 werkte zij als advocaat op een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam. Samen met André Jansen richtte Loes in 2010 HJ Advocaten & Mediators op.

Naast haar werk als advocaat en mediator geeft Loes les in mediationvaardigheden, Harvard Onderhandelen en Conflictvaardigheid. Zij is trainer bij het ADR-Instituut, waar zij onder meer lesgeeft aan rechters, advocaten, mediators en medewerkers van het Ministerie van Defensie. In 2023 schreef zij samen met Linda Couwenberg het boek Mediation Modellen (verkrijgbaar bij Wolters Kluwer).

Loes heeft de Grotius/INSOLAD specialisatieopleiding Insolventierecht en de postdoctorale opleiding tot legal-mediator aan het ADR-Instituut afgerond.

Lidmaatschappen

Loes is lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht, de specialisatievereniging voor insolventierechtadvocaten (INSOLAD), de Mediators federatie Nederland (MfN), de Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVVMA) en het ADR-kennisnetwerk voor mediators.

Rechtsgebiedenregister

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft Loes als hoofdrechtsgebied Verbintenissenrecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is zij volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten verplicht elk kalenderjaar tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Image 01 Image 01