Alles wat u moet weten over de rol van de bestuurder van een B.V. (whitepaper)

U bent bestuurder van een B.V. Of u wordt dit binnenkort. Dan heeft (of krijgt) u veel verantwoordelijkheden. Zo wordt van u verwacht dat u de koers bepaalt, beleid maakt en plannen ten uitvoer brengt. Maar weet u ook wat er juridisch gezien van u wordt verwacht? Welke risico’s u loopt en wat daarbij komt kijken?

Uit onze praktijk blijkt dat iedere bestuurder van een B.V. vroeg of laat voor een of meer van de volgende vragen komt te staan:

  • Welke taken, verantwoordelijkheden en wettelijke verplichtingen heb ik?
  • Welke belangen moet ik behartigen en welke bevoegdheden heb ik om dat te doen?
  • Wanneer ben ik met mijn privévermogen aansprakelijk? En wat is eigenlijk het verschil tussen interne en externe aansprakelijkheid?
  • Een enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer: wanneer kan dit en met welk doel?
  • Faillissement, ontbinding of (turbo)liquidatie?

Whitepaper ‘Het kompas van de bestuurder’

De antwoorden op deze en andere vragen vindt u in het whitepaper ‘Het kompas van de bestuurder’. In deze whitepaper vertellen wij u meer over de rol en de juridische positie van een bestuurder van een B.V., gaan we in op het takenpakket van de bestuurder en op de vraag wat wordt verstaan onder behoorlijke taakvervulling. Ook brengen we verschillende aansprakelijkheidsrisico’s in kaart.

U kunt dit whitepaper zien als een kompas waar u op kunt terugvallen als u aan het roer staat en/of wanneer de onderneming in zwaar weer terechtkomt en u dreigt de verkeerde koers te gaan varen.

Downloaden of advies nodig?

Nieuwsgierig? U kunt het whitepaper hier downloaden.

Uiteraard kunt u bij vragen ook altijd direct contact met ons opnemen. Wij zijn gespecialiseerd in ondernemings- en faillissementsrecht en bestuurdersaansprakelijkheidsprocedures. We adviseren u graag over de do’s en don’ts.

Door Michael van Hooft

Image 01 Image 01